Puromuz2.com: Türkiye Puro Satın Al

Puro seçiminiz, yakışınız, bâtınfiiliniz ve keyfine vardığınız bütün tatlar silme size özeldir. Ancak yeniden de aklınızın ucunda bulunması müstelzim bir kaç yer var! 1- Puro Seçimi Ben bu makaslamakmda günün her saatinde bâtınmeyi çok sevdiğim Toscanello Limoncello’yu mihman edeceğim. Siz de keyfinize gereğince, istediğiniz puroyla zevcelik edebilirsiniz. 2 – Puroyu Yoklama Etme Yabancı inşaı Karayip purolarda bâtınmeden önce nemliliğini kontrol geçirmek gerekir. Bu Toscanello bâtınin makbul değil. Toscanello severler damak zevklerine gereğince farklı nem oranlarında bâtınmeyi yeğleme edebiliyorlar. Bu seçimde ustalaşmak azıcık da deneme taliılma yöntemine ihtiyaç duyuyor. 3- Çakmak Seçimi Yakıma geçmeden önce mutlaka bilinmesi müstelzim önemli bir şart şurt var. Puro sadece fakat sadece kokusuz odle yakılır! Puro her bugün ya büfecir gazlı çakmak ya da uzun puro kibritleriyle yakılmalıdır. Puronuzu Zippo gibi benzinli çakmaklar ya da mumlu kibritlerler gibi belirti yayan ateş kaynakları ile yakmamalısınız. Bunlar puronunuzun aromasını sözıcı olarak bozar. 4 – Yakma Puro ilişki ve ilgi gerek. Bu yüzden hiç acele etmeyin ve puronuzu tetik bir şekilde benzeyen. Sakıncasız olabilirsiniz ki, kötü bir yakım hem sizin keyfinizi bozar hem de puronuzu berbat değer. Puroyu yakarken yalın puroya sütun ulaşım etmemelidir. Ateşli maviliği purodan azıcık ırak tutulmalıdır. Puroyu böyle ağıza götürmeden yakmaya “kızartma” denir. Puronun ucunun her canipı alya döndüğünde kızartma fiillemini sarrafiyeardınız demektir. Şimdi size puro yakma ritüelini anlatacağım: Öncelikle puronun ayağını 90 paye eğimle, aleve tam ulaşım etmeyecek şekilde tutun. Bu fiillemi yaparken bütün ayağın eşit yanması gerektiği bâtınin puroyu aynı zamanda muntazam bir şekilde 360 paye döndürmeniz gerekmektedir. Eğer puro çakmağı kullanıyorsanız, puronuzu ateş deposuna doğal alevli çakmalara gereğince azıcık henüz uzakta tutmanızda fayda var. Zira, bu tempo çakmaklar çok dayanıklıdür ve fazla benzeyen tutulursa puronuzu kömüre çevirme potansiyeline sahiptirler. Yakma veya kızartma fiillemi doğal alevli çakmaklarla, azıcık bugün alabilir. Bu süre size saat kaybı gibi haneükebilir fakat puro götürüm ve say gerek. 5- İyi Yandığını Yoklama Etme Şimdi puroyu nite yaktığınımızı kontrol edelim. Puroyu kızartma fiilleminden sonra münasebetsiz çevirip didarünüze azıcık yaklaştırın. Yaklaştırdığınız puroya yumuşakçe keyif üfleyerek nerelerin yandığını görebilirsiniz. Eğer bütün kadem kıpkırmızı ise yakma fiillemini sarrafiyearı ile gerçekleştirdiniz demektir. Eğer puronun her canipı tam yanmamışsa, kısaca bütün kadem kıpkırmızı değilse, öncelikle puroyu kavşakınıza gnaşin. Sonra yanmayan kısmı üste getirerek çalma veya çakmağınızla puronuzu ısıtırken bir iki önemsiz dem henüz çekin. Bu sayede puro üste artan yanmamış fasıl da yanacaktır. 2–3 saniye sonra puronuzu dudaklarınızdan uzaklaştırın. Rahatçe sallamak puronun ucundaki alevi söndürmeye yetecektir. Tebrikler, çıktı puronuz bâtınime hazır. Pekâlâ ya siz hazır mısınız? 6 – Keyfine Varma Puro yavaş yavaş ve keyfini çıkuzguni çıkuzguni bâtınilmeli. Alacağınız her dem arasında en azcaından 40 saniye durmak gerekir. Eğer bu süreyi azaltıp sigara gibi bâtınmeye çhileışırsanız puronuz ısınmaya adım atar. Hızlı bâtınimden dolayı ısınan puronun lezzetindeki bozulmayı da hemen hissedersiniz. İlk başlarda, sadece birazcık lezzet kaybı yaşasanız da, hızlı bâtınmeye devam ederseniz, puro o derece yaralaşır ki hiç bâtınilemeyecek duruma gelebilir. Küçük bir uyarı: Puro, sigara gibi ciğere çekilmez. Kötü yumuşakçe ağıza doldurulur ve kâm kameraların dumanla tembihlmasına ruhsat verilir. Şimdi rahatlayın! Puronuzun o eşsiz dumanünden mevrut lezzetlerin ve aromaların tadını çısütsüzın. Arada puronuz sönerse, bu göstermeniz gerekenden henüz azca ilişki gösterdiğinizin bir fiilaretidir. Sönen puronun küllerini bir güzel temizleyin. Bunun bâtınin kürdan gibi bir alete ihtiyaç duyacaksınız. Külleri bir güzel temizlediğinizden tehlikesiz olduktan sonra puronuzu yine yakmayı deneyin. Benim bâtıntiğim Toscanello bâtınin yeniden yakma problem oluşum etmez. Ancak namahrem inşaı Karayip Purolarında her yeni yakışınızda mütezayit oranda kederlilik hissedeceğinizi izhar etmek isterim.

Eğer puro birinci sınıf bir puro ise 15 sene ayrıca henüz uzun bir süre birlikte saklanabilir. Aynı yıllanmış şaraplar gibi puro da eskidikçe tadı gelişir ve güzelleşir. Puro saklamak istiyorsanız bilmeniz müstelzim ve muhakkak şense olan 2 şart şurtı manaız gerekiyor. Bu önemli kurallardan ilki puronun saklanacağın zeminın suhunet dereceıdır. Puroyu birinci sınıf bir koşulda uzun süre saklamak istiyorsanız zemin sıcaklığının 16 ila 18 paye arasında olduğundan tehlikesiz olmanız gerekiyor. Ocak ortamında bu sıcaklığı yakalamanız olabildiğince zordur. Bu yüzden zemin sıcaklığı 22 derecenin üstüne ya da 12 derecenin şeşna inmedikten sonra telaşlanmanıza lüzumlu yoktur. Lakin elbet şayet imkânınız var ise 16 ila 18 derecedeki saklama zeminını yaratmanız ideal olandır. Çünkü bu durumda hiçbir problem ile muhaliflaşmazsınız. Saklama zeminı sıcaklığında gerçeklik problem zeminın soğuk değil fazla hamam olmasıdır. Çünkü saklama zeminı 22 derecenin üzerine çıktığında duman böceği problemi ile muhaliflaşabilirsiniz. İkinci önemli şart şurt ise saklama zeminının nemidir. Bağıl nemin ideal aralığı %65 ila %70’in şeşna düşmemesi ve %72’nin üzerine çıkmaması önemlidir. Çünkü puronuz nemli ise yanmayacaktır ve şayet fazla kuru ise puronun tadı ağarlaşır. Elbet nem saklama zeminı sıcaklığına gereğince mübadele gösterecektir ve bu yüzden de saklama zeminı sıcaklığını sabitlemenizde fayda vardır. Puro Nerede Saklanmalıdır? Puro en ideal olarak puro saklama kutusu adı verilen humidorların içinde saklanmalıdır. Eğer bu özel kutulardan elinizde yok ise herhangi bir keyif geçirmeyen kutu, dolap ayrıca ve ayrıca keyif geçirmeyen bir odada dahi puroları saklayabilirsiniz. Burada önemli olan saklama zeminının keyif geçirmemesi ve buna ilgilı olarak da kutu bâtınindeki nem ile sıcaklığın mıhlı kalmasıdır. Puro saklamak bâtınin anahtar sıcaklığı ve nemi mıhlı tutmanızı katkısızlayacak muhakkak keyif geçirmeyen kutular ya da benzeri bir ortamdır. En çok humidor İspanyol sedirinden meydana getirilen türüdür. Bu sakamla kutuları muhakkak keyif geçirmedikleri bâtınin başka rakiplerine koca fark atarlar. Eğer puro saklamaya hüküm verdiyseniz mutlaka bu humidorlardan almanız gerekir.

puro satın al

https://puromuz2.com/

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.